lauantai 11. helmikuuta 2012

Naurisvuoka

Kyllästyneenä aasialaistyyppisiin riisiruokiin ja italialaisvaikutteisiin tomaattikastikkeisiin päätimme kaivella vähän suomalaista ruokakulttuuria. Löysimme nauriin. Juttua hyljeksitystä juureksesta on koonnut mm. Uusi musta.

Päätimme valmistaa hunajaista naurisvuokaa. Lähes sama resepti löytyi sekä yksityisblogista että Kotimaisten kasvisten sivuilta. Seuraavalla kerralla aiomme tehdä reseptin ilman esihaudutusta viimeksi mainitun ohjeen mukaan, sillä sipulit ja nauriit olisivat voineet olla hieman kypsempiä.

n. 500 g nauriita
1 sipuli
ruohosipulia tai persiljaa
suolaa
valkopippuria
hunajaa
1 dl kermaa

Kuori ja pilko nauriit ja lisää ne sekä lohkotut sipulit voideltuun uunivuokaan. Lisää mausteet. Kaada paistoksen päälle n. 1 dl kermaa sekä hunaja. Peitä uunivuoka foliolla ja kypsennä uunissa 200 asteessa vajaa puoli tuntia.

Maaseudulla kasvaneella kokilla oli hyvä vinkki nauriiden kuorimiseen. Halkaise nauriit ensin kahtia. Katso missä nauriin ja kuoren rajapinta kulkee, ja irrottele mahdollisesti paksuhkokin kuorikerros tylsän veitsen avulla. Unohda siis terävät kuorimaveitset, koska vain ohuelti kuorimalla nauriisiin voi jäädä valmiissa ruuassa ikävältä maistuvaa kuituista osaa.


Kuten aina, söimme kasvisruokamme halloumi-juuston kera ;) Visuaalisesti ei tällä kertaa paras yhdistelmä mutta maun puolesta ok.

VAIKEUSASTE: helppo
ULKONÄKÖ: elegantti
MAKU: herkullinen; muutamassa suupalassa hieman kitkeryyttä
SUOSITUS: kävisi varmasti erinomaisesti esim. riistan lisäkkeeksi

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Luulin tota halloumia aiemmin paistetuksi kananmunaksi, mitä vähän kyllä ihmettelin... Nyttemmin on tullut lisää tekstiä. :) MP

    VastaaPoista
  3. Vai kananmunaa ;D Kieltämättä juusto näyttää vähän siltä - Pirkka-halloumi käyttäytyi pannulla ko. kerralla tosi oudosti... T. Kokki Kolmonen

    VastaaPoista