tiistai 12. kesäkuuta 2012

Bruschetta aostalaisten tapaan

Teräksinen kokki toi maaseudulta tullessaan mukanaan raparperinvarsia. Hän halusi valmistaa niistä kerran aiemmin tekemäänsä HS:n sivuilta löytyvää bruschetta al formaggio e rabarbaroa.

Poikkesimme ohjeesta vaihtamalla sokerin syyshunajaan ja laittamalla sitä raparperisoseeseen reilulla otteella. Lisäksi paahdoimme vuohenjuustoa hiukan pannulla.

250 g kuorittuja raparperipaloja
1 sipuli
chiliä
hunajaa
200 g vuohenjuustoa
maalaisleipää
suolaa, mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuli ja lisää chili. Sekoita joukkoon raparperi, hunaja sekä suolaa ja hauduta sosemaiseksi. Paahda leipä uunissa, mausta suolalla ja öljyllä. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Laita leiville juustoviipaleet sekä raparperisose. Ripottele pinnalle mustapippuria ja tuoretta basilikaa.



Tarjoilimme bruschettat salaatin kera (tämä ihme tapahtui ensimmäistä kertaa tämän blogin histioriassa, kuten kuvista näkyy). 

Aiemmin lähinnä raparperipiirakkaan tutustunut niljakas kokki suhtautui reseptiin epäilyksellä mutta koki valaistumisen heti ensimmäisen haukkauksen hetkellä. Todella herkullinen makunautinto innoitti kokit suunnittelemaan tärkeille vieraille ateriakokonaisuutta, jossa bruschetta voisi toimia alkupalana. Seuraavalla kerralla aiomme paahtaa leivät ja vuohenjuuston molemmat uunissa.


VAIKEUSASTE: helppo
ULKONÄKÖ: näyttävä
MAKU: vivahteikkaan pehmeä
SUOSITUS: kerrassaan loistava alkupala tai iltaruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti